miercuri, 15 februarie 2017

Unio Astralis Dansum




Am evidenţiat în poza de mai sus prin culoarea turcoaz configuraţia astrală din ziua de miercuri 8 februarie 2017. Adică în zodiacul orei 13.30 a amiezii, am avut pe cerul Nemărginirii un pătrat, format de Jupiter-Lună-Uranus-Pluto. 


Vă place ca totul să fie lămurit şi convenţional în cariera dumneavoastră şi din această cauză respingeţi pe oricine v-ar sugera o altă cale decât cea bătătorită, pe care vă aflaţi acum. Aţi face şi pe dracu'n patru numai ca să vă ştiţi conformaţi la situaţia dată. De aceea veţi evita cu mare vigurozitate noul, ineditul şi neconvenţionalul în ceea ce priveşte cariera dumneavoastră. 
Astfel, pot fi întâlnite confruntări cu oamenii şi lucrurile care nu se conformează, ca să nu mai pomenim despre argumentele de-a lungul acestui "front". 
Doriţi neapărat să credeţi că tot ceea ce nu vrea să meargă alături de dumneavoastră este împotriva dumneavoastră. 

Cam asta e prima idee de bază de la care aş porni, idee culeasă de prin cărţi totuşi - Aspectele planetelor natale. Treptat vom ajunge şi la ideile mele.
Realitatea a venit să confirme întrucâtva interpretarea de mai sus. La un nivel simbolic-astrologic, Marea Cruce Cosmică din 8 februarie a revelat un semnificativ grad de sincronicitate cu datele realităţii aşa-zis obiective, certificabile. În niciun caz nu poziţia planetelor în sine determină cursul vieţii aici pe Pământ, sper că ne este clar că astrele predispun, dar omul dispune (astra inclinant, non necessitant). Fiecare pattern celest, prin simetria sa, are un grad sporit de semnificaţie pentru mintea şi sufletul omului, căci spiritul ne este atras inexplicabil de orice simetrie. Crucea aceasta cosmică din 8 februarie a semnificat în legea ei, deci fără să-i prea pese dacă omul este dispus să înţeleagă ceva sau nu. Planetele dansează mereu, după o muzică ce se aude indiferent dacă spiritul omului stă să o asculte atent. Aşadar eu susţin că dispoziţia oamenilor din ultima săptămână a confirmat predispoziţiile astrale: la nivel global, climatul politic (Jupiter în Balanţă) a fost tensionat (aspectul de opoziţie) de revolte civice (Uranus în Berbec).   
Să luăm aşadar în vizor, fireşte că după un interes de moment şi un impuls didactic pedant, prima axă a crucii: opoziţia Uranus (Berbec) - Jupiter (retrograd în Balanţă). 
Individual-colectiv este perechea de cuvinte-cheie din interpretarea mea. Berbecul fiind prin excelenţă semnul Ego-ului, iar Uranus planeta ce semnifică revoluţia şi independenţa spirituală, se poate deduce care ar fi tălmăcirea coerentă a lui Uranus în Berbec: indivizii simt că este momentul exprimării libere şi al unei acţiuni civice directe. Faptul că şi combativul Marte se află în Berbec (tocmai la el acasă) ar indica un grad mărit de predispoziţie spre violenţă şi distrugere. Acest lucru l-au confirmat protestele din America, dar l-au infirmat protestele din România, care au devenit un exemplu de bună atitudine civică. Organizaţi spontan prin intermediul Internetului (tehnologia în general ţine de Uranus) tinerii, aceşti veritabili berbeci "frumoşi şi liberi", s-au unit întru afirmarea unor noi principii de viaţă. Hoţia de tip fanariot, şmecheria oamenilor care păcălesc congenital legea (că doar nu sunt proşti să muncească ca fraierii pentru UE), aceste apucături balcanice s-au văzut dintr-odată nevoite să accepte că s-ar putea să dispară cât de curând. Pe de altă parte, Jupiter în Balanţă semnifică societalul, politicile colective precum şi echilibrul principiilor sociale supreme - fie ele apoi privite din perspective religioase, politice, culturale. Armonia socială înseamnă deci acel bine disponibil din abundenţă pentru toţi.
Inversând sensul aceleiaşi opoziţii Jupiter-Uranus, tinerii paşnici şi corporatişti au susţinut printr-o incredibilă multitudine de pancarte principiul unei societăţi sănătoase. În numele binelui tuturor, conceput tacit ca şi valoare recunoscută pe o piaţă liberă, protestele de amploare "jupiteriană" au demonstrat celor captivi în tembelizoare că nu capitalul material ci tocmai cel spiritual defineşte un popor. 2 kile de făină şi ulei nu mai trebuie să determine pe nimeni cu cine votează, va fi cam gata cu faza asta. 
Faptul că furi (de la stat, de la vecina, de la mama, etc.) eventual îţi dă putere, dar nu îţi va da niciodată puterea de a reprezenta oamenii. Dacă furi şi nu te prinde nimeni, te poţi crede deştept şi măcar te vei bucura tacit de puterea ta vicioasă şi vei ţine capul la cutie. Dar când te-a prins cineva, sau e deajuns să fii bănuit, şi atunci vrei să-l convingi că de fapt tocmai prin furtul tău îl reprezinţi, chestia asta e nu e deloc sănătoasă, pentru niciun popor din lume. Ehe, nici Escobar nu a reuşit, vide Narcos.
Protestatarii jupiterieni împotriva hoţiei au fost aşadar instant învinuiţi de uranienii prizonieri ai tembeliziunilor că sunt plătiţi de străini, că vând ţara, etc. Toţi cei panicaţi de noile perspective, în care munca cinstită oferă drepturi şi idealuri de viaţă superioare practicii hoţiei sistematice, au aderat  emoţional la o grămadă (Jupiter!) de dume, sperând că nu vor fi nevoiţi să conceapă o nouă societate (Uranus!). 
Forţele sociale aflate în opoziţie săptămâna aceasta, protestatarii şi hipopotamii, au avut deopotrivă caracteristici jupiteriene şi uraniene. Dar aici eu trag concluzia că în timp ce revoltaţii paşnici, susţinătorii noii revoluţii civice, toţi cei care muncesc cinstit şi cred onest în binele viitorului lor, culeg roadele benefice ale predispoziţiilor planetelor Jupiter şi Uranus. Pe când rinocerimea manipulată grosolan, hipopotamii fără minte, fără dorinţă de a-şi schimba mocirla, rămân cu este mai malefic din semnificaţiile lui Jupiter şi Uranus. Acestea ar fi cele două sensuri ale primului ax al Crucii astrale.

Cea de-a doua axă planetară este formată de opoziţia Lună (Rac) - Pluto (Capricorn).
Luna aflată în semnul Racului, adică în domiciliu, semnifică ansamblul emoţiilor intime, universul domestic, cuibul sufletesc, nevoile absolut vitale ale fiecărei fiinţe vii. Principiul matern, cel care susţine viaţa. Beneficiile ritmului sufletesc în deplina sa funcţiune.
De cealaltă parte, Pluto în Capricorn înseamnă conform standardelor moderne de interpretare înlăturarea a tot ceea ce nu este autentic şi util evoluţiei umane. Mecanismul real al revoltei civice devine explicit prin intensele emoţii personale (Luna) exprimate şi canalizate înspre contestarea unei autorităţi politice ineficiente (Capricorn). 
Oamenii care au ieşit în stradă sunt oameni dispuşi la transformări radicale (Pluto). Cei care stau închişi în casă (Rac), în lumea lor strâmtă, nu vor deloc să gândească asupra datelor realităţii exterioare. Această tensiune s-a răsfrânt evident în forma conflictului dintre generaţii. Totuşi, sunt greşite şi nocive generalizările de tip "bătrânii sunt de vină", "tinerii sunt de vină". 
Opoziţia Lună-Pluto a fost o şansă de a ne transforma felul cum simţim pentru a transforma felul cum simt ceilalţi. Protestatarii au demonstrat că se poate, ieşind în stradă în locul celor care încă sunt convinşi că nu se poate altfel.

Marea Cruce Astrală (M.C.A.) a durat aproximativ 21 de ore. Aş spune că efectele schimbării în dispoziţia civică a oamenilor se vor  resimţi ca un flux bun, o gură de aer proaspăt. Să nu uităm, revoluţia civică stă la baza evoluţiei politice. România a demonstrat lumii că in extremis şi prin Internet în 2017 a devenit o datorie cetăţenească menţinerea prin protest paşnic a unui minim nivel de sănătate socială, de subzistenţă culturală şi mai ales de #rezistenţă #spirituală.



      
     
Partea interesantă abia acum voi începe să o expun.

Dansul laolaltă al tuturor planetelor pe cât este de ireversibil pe atât este de misterios. E mult mai greu de descifrat decât o ecuaţie matematică de 10 necunoscute. Dar când se iau ele câte două la un astrofoxtrot, schemele de dans se repetă, în funcţie de orbitele fiecăreia. Astfel, odată la 14 ani, Jupiter-Uranus se află în opoziţie. Uneori un aparent pas înapoi, dacă se întâmplă ca una sau ambele planete să fie retrograde, determină o triplă întâlnire în respectiva opoziţie. Mai concret şi recent, Jupiter şi Uranus sunt în opoziţie exactă la datele de 27 decembrie 2016, 3 martie 2017 şi 28 septembrie 2017. Deci intervalul opoziţiei Jupiter-Uranus se compune din decembrie 2016 - martie 2017 plus martie 2017 - septembrie 2017. 




În mijlocul imagini, cele două intervale apar unul deasupra axei timpului (colina turcoaz), celălalt dedesubt (colina roşie răsturnată). Momentul prezent este subliniat cu săgeţi, din care moment prezent emană toate bulele acestea scrise aici. 
Apoi, opoziţia Jupiter-Uranus se va mai petrece abia în 2031, respectiv de trei ori, pe datele de 21 ianuarie, 19 iunie şi 1 noiembrie. Deoarece nu mă preocupă astrologia previzională, las viitorul să ne dezvăluie ce va fi să semnifice opoziţia Jupiter-Uranus în 2031.   
Acest aspect s-a mai petrecut şi în 1 septembrie 2003. Doar o dată, pentru că nici Jupiter nici Uranus nu au avut mişcări retrograde. Privind şi mai înapoi cu o tură de dans, dăm din nou peste o triplă întâlnire Jupiter-Uranus în opoziţie, mai exact pe datele de 17 august 1989, 27 decembrie 1989, 14 mai 1990.
Aici devine interesant pentru istoria recentă a românilor, pentru că perioada aceea semnifică pentru mine ceva foarte asemănător cu ceea ce semnifică perioada asta. Tot ceea ce am spus mai sus în legătură cu evoluţia spiritului civic, cu politica românească post-decembristă, cu revolta şi jertfa în numele unor idei, cu #tineriada vs. Mineriada, trebuie să fie predispus de o anume muzică astrală, încât oamenii sunt ciclic dispuşi a relua aceleaşi lupte, sau, din păcate, a se resemna în aceeaşi băltoacă.
În plus de asta, ca şi concluzie, la anul România aniversează 100 de ani de existenţă "naţională". 
Importanţa acestei cifre şi a ideei de românitate le las acum să fie discutate de alţii. Pe mine mă intrigă câteva fapte legate de ciclul lui Saturn, de aproximativ 28 de ani. Saturn ţine de autoritatea înţelepciunii, de trecerea timpului, de (auto)control, de karma naţională. El va intra în semnul său (Capricorn) pe data de 20 decembrie 2017 şi va supune omenirea la tipicele sale provocări, aşa cum a făcut-o de fiecare dată. Să nu uităm că în intervalul 12 noiembrie 1988 - 6 februarie 1991 Saturn în Capricorn a fost la cârma neînduplecată a Istoriei, având ca musafiri doi greuceni (Neptun şi Uranus): în '89, căderea Zidului din Berlin, revoluţia din România, totul culminând cu marea prăbuşire sovietică în '91. Sus de tot, cel mai sus de pe Pământ, acolo în turnul înţeleptului Saturn, de unde el vede şi ştie tot, nu prea a fost, nu e şi nu va fi loc de glumă. Cine este predispus a înţelege ce fel de vremuri ne aşteaptă începând cu Crăciunul 2017, nu cred că va mai avea chef de party, poate nici măcar de pancarte. Aşadar mă bucur cât mai pot de naivitatea molipsitoare, de speranţa răspândită prin masivele noastre ieşiri în stradă. 
Revenind mai aproape de căldura cuvintelor zmeieşti, cred totuşi că românii vor trece cu bine imprevizibilul test al viitorului apropiat. Vom face furori cu poantele noastre în hora Lumii, că doar ştim ce va să însemne dansul încrucişat al planetelor şi, mai ales, ştim că nu e bine să ne sară muştarul! 




    





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu